Onderwijs en technologie ontwikkelen zich in een snel tempo. Er is veel data beschikbaar binnen onderwijsinstellingen, maar is deze data ook volledig en voor iedereen bruikbaar? De behoefte aan structuur en inzicht is groot, zo ook voor Tilburg University.

Nadat Janna ons Data Analytics Traineeship succesvol heeft doorlopen, is zij gestart als Business Intelligence Specialist bij Tilburg University. Binnen het team van dataspecialisten op de afdeling Library & IT Services is zij verantwoordelijk voor een aantal projecten. Dit met als doel het onderwijs te verbeteren voor alle studenten.

Momenteel is zij bezig met projecten om de resultaten van opleidingen in kaart te brengen. ‘Bij welke opleiding zijn er hogere slagingspercentages?’ ‘Doen premaster studenten het beter dan bachelor studenten tijdens de master?’ Op dit soort vragen zoekt Janna het antwoord door interactieve dashboards te bouwen en de juiste data aan te leveren bij andere afdelingen. Diverse projecten die doorlopend in ontwikkeling zijn.

Vaak is deze data erg complex of niet compleet. Janna ziet het als een uitdaging om dit meer gecentraliseerd te regelen.

Ga zo door met deze ontwikkelingen Janna!