Anno 2020 is het noodzakelijk voor organisaties om te blijven ontwikkelen. Ook de industriële elektrotechniek krijgt hier duidelijk mee te maken. Of het nu gaat om (productie)processen optimaliseren, het verkorten van doorlooptijden of het besparen van kosten; iedereen is ermee bezig. Waar deze thema’s voorheen grotendeels richting de klant prioriteit hadden, staan ze nu ook intern dagelijks centraal. Hoe kunnen we onze eigen processen dusdanig optimaliseren/automatiseren om de klant nóg beter van dienst te zijn? Data-gedreven werken is daar één onderdeel van.

Na het doorlopen van ons Data Analytics Traineeship zijn zowel Klaas Verhoeff als Juul van der Horst bij Modderkolk gestart. Modderkolk, een toonaangevend installatiebedrijf in de industriële elektrotechniek, richt zich specifiek op industriële installaties. ‘De kunst van techniek’ is dan ook hun filosofie.

Samen zijn de mannen verantwoordelijk voor o.a. financiële KPI’s, inzichtelijk maken van doorlooptijden, bewaking/planning van projecten alsmede het stroomlijnen van dataprocessen. Essentieel om de organisatie data-driven te maken voor de toekomst.

Klaas en Juul, jullie hebben een topprestatie geleverd! Veel succes verder!