De Jeugdwet, die sinds 2015 de Wet op de jeugdzorg vervangt, heeft de laatste jaren voor veel ontwikkelingen gezorgd. Data-gedreven werken binnen de zorg zit in de lift, er is meer concurrentie onder zorginstellingen en sturing/inzicht is noodzakelijk geworden (binnen zowel de zorg als gemeenten).

Entrea lindenhout is één van deze grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland en omgeving. Een organisatie die er voor je is als het opgroeien en opvoeden te ingewikkeld wordt. De transitie naar de gemeenten heeft ook hier flinke invloed gehad op de interne én externe processen.

Onze professional, Lex Pruijn, is na het doorlopen van het Data Analytics Traineeship ingestroomd bij entrea als Business Intelligence Consultant. Binnen het team Informatievoorziening is hij verantwoordelijk voor de data-gedreven ontwikkelingen van de organisatie. Met diverse dashboards laat hij de medewerkers alle voordelen van PowerBI t.o.v. Excel zien en starten er binnenkort projecten om text mining en verbreding van dataverzameling in te zetten.

Voor de komende periode staat zelfs de opzet van een compleet eigen datawarehouse op de planning. Kortom, een fijne samenwerking en genoeg te doen voor Lex en entrea!