Sinds een half jaar is Eline de Ridder werkzaam bij Synton. Haar korte werkzame periode wordt nu al beloond met de award ‘Advancement in process and cost saving’. Tijdens het bedrijfsuitje vond de award ceremonie plaats.

Waarvoor is de gewonnen award?

Eline heeft een model gemaakt wat de sales in volume voorspelt. Voor de afdeling supply chain is het zeer belangrijk om te weten hoeveel er ingekocht moet worden. Het model dat Eline gemaakt heeft, bespaart veel kosten voor Synthon. Daarnaast is het maken van voorspellingen op deze manier een stuk eenvoudiger. Elke maand maakt het model een nieuwe voorspelling. Eline heeft het model zelf in Python ontwikkelt met SQL als onderliggende databron.

Hoe is dit idee ontstaan?

Synthon, toonaangevend internationaal farmaceutisch bedrijf, vraagt klanten wat zij voorspellen aan geneesmiddelen af te nemen voor de komende periode. Voorheen verliep dit per mail en was een tijdrovend proces. Vervolgens is het idee ontstaan om hier een model voor te bouwen en dit idee heeft Eline zelfstandig opgepakt. Met het bouwen van het model is zij drie maanden bezig geweest, om vervolgens het model in de volgende twee maanden verder uit te werken en in de organisatie uit te voeren. Momenteel wordt het model organisatie breed gebruikt.

Meer over de award

Binnen Synthon is het initiatief ontstaan om collega’s meer waardering te geven aan het werk wat zij doen. Zo is de award ceremonie ontstaan, waarbij voor sommige awards gestemd moet worden. Voor de award ‘Advancement in process and cost saving’ heeft de raad van bestuur unaniem besloten dat Eline hiervan de terechte winnaar is. Voor Eline is dit extra bijzonder om als starter mee te maken, aangezien zij nog maar een half jaar werkzaam is bij Synthon na de afronding van het Data Science Traineeship van Smart Data People. Gefeliciteerd met deze terechte prijs!