Senna Hansen volgt het Data Analytics Traineeship

De afgelopen drie weken mocht iedereen aan de slag met een praktijkopdracht om alles wat we geleerd hebben toe te passen bij een bedrijf. Dit heb ik als erg leuk, leerzaam en interessant ervaren. Samen met mede-trainee Lotte heb ik een dashboard gemaakt voor Health Innovation Labs (Radboudumc). We hebben ervoor gezorgd dat deze afdeling meer inzicht krijgt in hun patiënten om daardoor efficiënter de zorg in te kunnen richten. Gegevens over het aantal (her)opnames, afspraken, ziektes en dergelijke worden met een paar muisklikken zichtbaar op het dashboard.

Tijdens de praktijkopdracht hebben we twee ochtenden les gehad in Dashboard Design van Lonneke Opsteegh (StatStories). Ze heeft ons kort de ins en outs gegeven hoe een dashboard het beste kan worden weergegeven. Het was fijn om hier les in te krijgen, zodat we dit konden toepassen tijdens de praktijkopdracht.

De laatste dag van de praktijkopdracht was tevens de laatste dag van het traineeship en vonden tevens onze eindpresentaties plaats. Alle trainees deelden hun bevindingen en het was erg leuk om te zien dat er best veel diversiteit in de opdrachten zat. Dat illustreert goed hoe breed BI, maar ook alle trainees, georiënteerd zijn. We hebben de dag afgesloten met een gezellige activiteit met alle trainees en collega’s van Smart Data People!