Rutger Japsers volgt het Data Analytics Traineeship

De tweede week stond volledig in het teken van Transact Structured Query Language (T-SQL). Na de eerste week als een stel sponzen vooral theorie opgenomen te hebben, konden we nu onze hoofden kraken op een hoeveelheid Modules T-SQL. In 1 week praktisch alles wat je moet weten om T-SQL te kunnen gebruiken - van alle veelgebruikte CLAUSES, datatypes, tot XML - alles kwam aan bod.

Als iemand met al wat meer programmeerervaring was het een erg fijne week, omdat ik goed op mijn ervaring kon bouwen. Toch was het hard werken om alle modules tijdig af te krijgen. Gelukkig was de trainer Peter ter Braake enorm kundig en kon hij eigenlijk alle vragen beantwoorden en toelichten, tot in de technische details als ik dat wilde weten. Op de donderdag eindigden we de week met een lekker uurtje springen bij Jumpsquare en een etentje bij De Pelgrim, wat ontzettend gezellig was.

Nu we SQL binnenkort achter ons laten na een examen, gaan we alweer aan de slag met het volgende - Excel en Power BI. Ik ben erg benieuwd wat de komende weken brengen en heb er erg zin in.

Is jouw organisatie op zoek naar hoogopgeleid data talent? Neem dan contact op met ons!