Marleen van Doorn volgt het Data Analytics Traineeship

Het traineeship van een kleine 3 maanden zit er alweer op! Het was een mooie, intensieve tijd. In deze korte tijd hebben we veel kennis opgedaan op het gebied van data ophalen, data transformeren en analyseren met de verschillende bijbehorende tools (met name SQL, PowerBI, Python en Azure). Door de weken heen ga je zelf ook steeds meer zien welk onderdeel van het data spectrum het dichtste bij je interesse ligt.

Een eerste stap richting praktijk hebben we gezet door aan de slag te gaan met een praktijkopdracht. Dit was erg fijn, omdat je dan ook echt de verbinding gaat leggen tussen verschillende aspecten die we in de weken daarvoor hebben behandeld. Je komt dan ook de praktijk tegen; het contact met de opdrachtgever, het  opschonen van datavervuiling en het samen zoeken naar de beste oplossing. Dit kan je niet leren, maar je moet het gaan ervaren.

Samen met een mede trainee hebben we een klantendashboard mogen maken voor Smart Data People zelf! We zijn aan de slag gegaan in PowerBI, waarbij de centrale vraag was om bedrijven op de landkaart weer te geven die rondom een ingevoerd adres liggen. Met de data bewerking en extra berekeningen zijn we tot een mooi product gekomen. En de dankbaarheid van Smart Data People voor het product was een prachtige afsluiting van het traineeship.