Lars van Surksum volgt het Data Analytics Traineeship

Deze week begon goed intensief met op maandag het eerste examen van dit traineeship: Transact-SQL. Hier konden we onze opgedane kennis van de afgelopen 2 weken in de praktijk toepassen. We waren goed voorbereid en zijn daarom allen geslaagd voor dit eerste examen.

Na het examen was er even tijd voor een luchtigere dag, want op dinsdag stond een soft skills training gepland. Met alle trainees zijn we samen met trainster Leonieke Papendorp de wereld ingedoken van persoonlijkheden en communicatiestijlen. Naast dat dit erg leerzaam was en meer inzicht gaf in je eigen communicatie, was het bovenal een erg gezellige dag met afsluitende borrel.

De rest van de week stond in het teken van het leren van een nieuwe tool: PowerBI. Met behulp van deze tool leerden we hoe we data op een goede manier konden visualiseren en terugkoppelen. Het is erg gaaf om te zien hoe PowerBI in elkaar steekt en welke opties er allemaal in verworven zijn. We moeten er flink mee aan de slag, want volgende week hebben we al het examen.